Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

 

Q: Η συμμετοχή είναι δωρεάν;

A: Ναι

Q: Οι ομάδες από πόσα άτομα αποτελούνται;

Α: Δεν υπάρχει περιορισμός στην σύσταση των ομάδων. Συνήθως στις ομάδες συμμετάσχουν τέσσερα (4) άτομα το οποίο συνιστούμε καθαρά για χωροταξικούς λόγους.

Q: Αν δεν έχω ομάδα πως μπορώ να πάρω μέρος;

Α: Θα σχηματιστούν ομάδες στο χώρο της διοργάνωσης την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα.

Q: Μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Α: Μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανά ειδικότητα developer (ώστε να μην υπάρχουν πολλοί γραφίστες και λίγοι προγραμματιστές πχ. αλλά να υπάρχουν ισορροπημένες ομάδες).

Q: Αν στην ομάδα μας δεν έχουμε κάποιον graphics artist ή sound designer τι μπορούμε να κάνουμε;

A: Πρόθεσή μας είναι στον χώρο του Game Jam να υπάρχουν εθελοντές graphics artist και sound designers για να βοηθήσουν την ομάδα σας. Αν δεν μπορούν ούτε αυτοί να σας βοηθήσουν θα σας επιτραπεί να χρησιμοποιήσετε γραφικά από το internet σεβόμενοι τα πνευματικά δικαιώματα άλλων δημιουργών. Φυσικά μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποια άλλη ομάδα, αν έχει το χρόνο.

Q: Σε τι γλώσσα και πλατφόρμα επιτρέπετε να φτιάξω το παιχνίδι μου;

A: Σε οποιαδήποτε, η επιλογή ανήκει αποκλειστικά σε εσάς.

Q: Μπορώ να χρησιμοποιήσω Game Engines και Custom Libraries;

A: Ναι αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το Global Game Jam λειτουργεί με τον γνώμονα του open source. Δηλαδή για να θεωρηθεί ένα παιχνίδι έγκυρο και να φιλοξενηθεί στο αρχείο που τηρεί η διοργάνωση, θα πρέπει να κατατεθεί ο κώδικας του παιχνιδιού. Ο σκοπός είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Οπότε, αν κάποιος θέλει να δει πως φτιάχτηκε το παιχνίδι σας και να το “πειράξει”, θα πρέπει να έχει στην διάθεση του όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αρχεία.

Q: Σε ποιόν ανήκει το παιχνίδι που θα φτιάξω.

A: Σε εσένα. Επειδή όμως το Global Game Jam λειτουργεί με το καθεστώς του open source θα πρέπει να δώσεις τον κώδικα και ό,τι άλλα αρχεία δημιουργηθούν στο event. Τα πνευματικά σου δικαιώματα προστατεύονται με creative commons licence. Το παιχνίδι σου θα προβληθεί μέσω της σελίδας (http://globalgamejam.org)καθώς και μέσω των site των διοργανωτών.

Q: Με φαγητό τι θα κάνω; Θα χρειαστώ τουλάχιστον 5 γεύματα κατά τη διάρκεια του Game Jam.

A: Κοντά στο χώρο της διοργάνωσης θα βρεις μεγάλη ποικιλία καταστημάτων για φαγητό. Εμείς θα φροντίσουμε για την ύπαρξη κάποιον σνακς που θα μας παρέχουν οι χορηγοί μας.

Q: 48 ώρες είναι πολλές για να δουλέψει κάποιος σερί. Θα χρειαστεί να κοιμηθώ κάπου. Περισσότερες από 1 φορά μάλιστα.

A: Στο χώρο δεν υπάρχει υποδομή για ύπνο. Αν θελήσεις να ξεκουραστείς θα χρειαστεί να φύγεις από το χώρο της διοργάνωσης. Μπορείς όμως να έχεις μαζί σου sleeping bag και υπόστρωμα, ώστε να κοιμηθείς στον χώρο της διοργάνωσης.

Q: Είναι απαραίτητο το να σχηματίσω ομάδα ή θα μπορούσα να δουλέψω μόνος μου;

Α: Σκοπός του Global Game Jam είναι να προάγει την συνεργασία. Για αυτό και προτιμούμε να συνεργαστείς με κάποια ομάδα.

Q: Το Global Game Jam είναι διαγωνισμός;

Α: Όχι. Το Global Game Jam δεν είναι διαγωνισμός. Σκοπός του είναι να προάγει την Συνεργασία, τον Πειραματισμό και την Καινοτομία. Όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά smile