Πληροφορίες

Πότε γίνεται

Το Global Game Jam [Athens] θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

 

Σε ποιον απευθύνεται

To Global Game Jam [Athens] απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Ένα Game Jam είναι η ιδανική διοργάνωση για να γνωρίσεις και να συνεργαστείς με νέους ανθρώπους αλλά και να γεννήσεις νέες ιδέες.

Πολλές ομάδες που δημιουργήθηκαν σε παρόμοια events, έχουν προχωρήσει και πέρα από τα χρονικά όρια της διοργάνωσης. Πολλά παιχνίδια που φτιάχτηκαν σαν πρότυπα για τη διοργάνωση εξελίχθηκαν σε ολοκληρωμένα παιχνίδια με πλήρη χαρακτηριστικά και έχουν σημειώσει σημαντική επιτυχία.

Δεν χρειάζεται να έχεις ομάδα για να συμμετέχεις σε ένα Game Jam. Συνήθως οι ομάδες φτιάχνονται μετά την παρουσίαση του θέματος από ανθρώπους που έλκονται από μια κοινή ιδέα. Αντίθετα από το τι μπορεί να πιστεύει κανείς, κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό.

 

Τι απαιτείται να έχεις μαζί σου

Μα φυσικά ό,τι εργαλεία θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις το παιχνίδι σου. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει laptop ή Η/Υ, καλώδιο ethernet, πολύμπριζο, σύστημα ηχοληψίας, κιθάρα, ή οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο, αν θες να παίξεις εσύ την μουσική που θα επενδύσει το παιχνίδι, χαρτιά, ψαλίδια, μαρκαδόρους, κόλλες. Ναι, ναι. Σωστά διάβασες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα Game Jam events, στο Global Game Jam μπορείς να φτιάξεις επιτραπέζια παιχνίδια και όχι μόνο.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ανάγκες του καθενός αλλά και να καλύψουμε ένα τέτοιο κόστος, οπότε για να μην περιορίσουμε την δημιουργικότητά σας, πρέπει να φέρετε εσείς ότι πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε.

Αν αποφασίσεις να μην εγκαταλείψεις τον χώρο ούτε καν για ύπνο, τότε θα χρειαστείς υπνόσακο. Επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή για τέτοιου είδους φιλοξενία, θα αναγκαστείς να κοιμηθείς στο πάτωμα. Για αυτό το λόγο ενδείκνυται να χρησιμοποιήσεις υπόστρωμα.  Μην το υποτιμήσεις.

Ένα απαραίτητο αξεσουάρ στην περίπτωσή μας, είναι τα χρήματα για το φαγητό. Θα υπάρξουν κάποια snack στον χώρο αλλά θα πρέπει να μεριμνήσεις για την διατροφή σου. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά μαγαζιά από όπου θα μπορείς να παραγγείλεις.

Τέλος, το μυστικό των σκληροτράχηλων commando. Μωρομάντηλα, διότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.

 

Προσβασιμότητα

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ο χώρος θα είναι ανοικτός και τις νυχτερινές ώρες καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης για να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες στις μετακινήσεις τους και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος τους.

 

Ανάπτυξη Παιχνιδιών

Η ανάπτυξη των παιχνιδιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 μετά τις 17:00 οπότε και θα παρουσιαστεί το θέμα. Το πρώτο βήμα είναι να σχηματιστούν οι ομάδες. Όσοι έχουν ήδη ομάδα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως ή μπορεί να θέλουν να εμπλουτίσουν το δυναμικό τους με νέα πρόσωπα. Όσοι δεν έχουν ομάδα, θα σχηματίσουν εκεί ομάδες ή θα μπουν σε ήδη υπάρχουσες.

Οι ομάδες δεν έχουν περιορισμό  στον αριθμό των μελών.

Τα παιχνίδια πρέπει υποχρεωτικά να προσεγγίζουν με κάποιο τρόπο το θέμα που θα δοθεί. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον τρόπο που θα προσεγγίσει κανείς το θέμα αρκεί αυτό να γίνεται σαφές από το παιχνίδι το ίδιο.

 

Εκτός από το θέμα θα δοθούν και κάποιοι diversifiers.

Οι diversifiers είναι επιπλέον προκλήσεις, στοιχεία που μπορεί κάποιος να προσθέσει στο παιχνίδι του. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να υιοθετήσει στο παιχνίδι του κάποιον diversifier και αν το κάνει δεν κερδίζει επιπλέον πόντους. Μπορεί κανείς να υιοθετήσει όσους επιθυμεί αλλά όταν καταθέσει το παιχνίδι του, μπορεί να επιλέξει μόνο τέσσερις  οι οποίοι και θα χρησιμοποιούνται και σαν φίλτρα στην αναζήτηση των παιχνιδιών.

 

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στις 15:00. Εκείνη την ώρα θα πρέπει να τελειώσει η ανάπτυξη του παιχνιδιού και μέχρι τις 17:00 θα πρέπει να παραδοθεί το παιχνίδι. Ο αρχηγός κάθε ομάδας θα πρέπει να έχει φτιάξει μέχρι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 15:00 ένα Game Project στο site της διοργάνωσης στο οποίο την επόμενη ημέρα θα φορτώσουν το παιχνίδι. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες θα δοθούν κατά την έναρξη της διοργάνωσης.

 

Παρουσίαση των παιχνιδιών

Η επίσημη παρουσίαση των παιχνιδιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 μετά τη λήξη του Global Game Jam [Athens].